aug
7

 Azt az elméletet elég könnyen sikerűlt cáfolni, hogy a világot teknősbékák tartják. Azt is hogy a világot csak úgy ledobták egy tehervonatról mint a postai küldemények zsákját.

De hogyan is keletkezett az a világ amit ismerünk? A nap, a bolygók, a csillagok, a nagy semmi ami van a dolgok között? Azt is el lehet felejteni hogy a mitológiai sárkány fújta ki az orrából, mert ugye mi volt a sárkány előtt?!

 El kell hogy szomorítsalak kedves olvasó! Nem volt teremtés. És a nagy BUMM is csak annyira volt nagy amennyire nagy lehet sokmillió bumm.

A világnak nem volt kezdete, mindig is létezett. Ezt nehéz felfognunk az időkorlátos életünkben ahol mindent időre csinálunk. Még meghalni is időre halunk meg, hogy legyen mit a fejfánkra vésni. A világ nem szerves és elválaszthatatlan része az idő. Kezdetben vala a világ. A nagy bumm valóban megtörtént ezt abból tudjuk, hogy a galaxisunk tágul. Vagyis egy bionyos pontban egyben volt. Na igen de a nagy bumnak is valamiből keletkeznie kellett. És azt tudjuk a fizika szerint a semmiből nem lesz semmi...

 A nagy bum elött egy zsugorodás volt az akkori világg magába omlott majd a következő fázisában robbant, újra szétszórva az anyagot. Ilyen robbanások folyamatosan jönnek létre. A világegyetem nagyon kis részét ismerjük, illetve szeretnénk ismerni. Tessék úgy elképzelni mint a földet. Ha egyenesen előre haladok egy idő után ugyanoda érek vissza. Ilyen a világegyetem ha egy pontból egyenesen elindulok, ugyanabba a pontba érek vissza. Durva mert ez olyan távolság lenne amit nem tudnánk megtenni, az idő miatt. A világunk , a miénk függ az időtől, míg más világok nem függnek tőle. Ez egy olyan komplex rendszer amiben egy nagy bum megváltoztatná a kezdeti képet és már nem találnánk a pontot amibe visszatérjünk. Ahhoz hogy utazni tudjunk ekkora távolságot, el kell választanunk az időt mint tényezőt a tértől. Mert a térben tudunk utazni de az időben nem akar sikerülni.

A világ sokkal összetettebb mint azt hinnénk. Örökké létező,  mindig is létezett. Csak ezzel magyarázható, hogy jelneleg létezik. Mert a semmiből nem lesz semmi. Ilyen a mi kis világunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://flexsnake.blog.hu/api/trackback/id/tr281295641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása