feb
5
 Kóka János a következőket nyilatkozta:
 A hazugságok konzerválása megfizethetetlenül drága, mélyen igazságtalan, és gátja a fejlődésnek.Azokon a területeken ahonnan az álam kivonult, eltünt a hazugság.Az álam nem vonult ki eléggé az egészségügyből, a szociálpolitikából és a felsőoktatásból.Csak az egészségügyi rendszer fentartása 1500milliárd forintba kerül.Egy diplomás Európában 60-70, az Egyesült Álamokban 80-90, Magyarországon 150 százalékkal keres tönnet mint nem diplomás társa.A tandíj a lehető legjobb befektetés.Az egészségügy kapcsán megemlítette hogy sokkal többről van szó mint a kórházi napidíjról és a vizitdíjról, de eközben Magyarországon 300forintról vitáznak.

 Én elhiszem hogy egy milliomosnak rohadtul mindegy az a 300ft vizitdíj(ami gyakran egyébként 2000ft), de egy átlagembernek nem!Én azt is hajlandó vagyok elhinni hogy egy diplomás többet keres mint a nem diplomás , de azt nem hogy minden leendő diplomás aranykanállal születik a seggében, majd a lehető legzsírosabb állásba kerül.Azt is hajlandó vagyok elhinni hogy az egészségügyi rendszer fentartása sokba kerül, azt azonban nem hogy adófizetőként, tb-fizetőként az én felelőségem volna hogy nem tudnak gazdálkodni a pénzemmel!Szintén hajlandó vagyok elhinni hogy az egészségügy-re pozítiv hatással van ha az álam kivonúl belőle, azt azonban szintén nemhiszem hogy ezzel a beteg jól járna.
 Az álamnak be kell tartani a az alkotmányt ami kimondja: minden embernek joga van az egészséghez.Márpedig a folyamatos ,,reform" azt eredményezi hogy emberek hullanak ki az ellátottak köréből.Magyarországon nincs olyan hogy ,,szegény" mert őket a kormány nem ismeri el.
 Fogalmuk nincs milyen mikor nemtud valaki elhelyezkedni mert nem talál állást, a regisztrált munkanélküli egy állapott aki anyagi támogatást csak a ledolgozott hónapok után kap, majd semmilyen bevételi forrása nincs.Mig egy nyugdíjas folyamatossan kapja a nyugdíját mert az jár neki, vannak olyan dolgok mint például a nyugdíjas/tanuló bérlet ami olcsóbb a simánál.Egy munkanélküli hiába bizonyitja hogy ő gyakorlatilag 0ft bevételel rendelkezik, nem vehet ilyen bérletet.
 A 300ft vizitdíj lehet hogy nem nagy összeg ha évente egyszer egyetlen rendelésre kell elmennie a betegnek.De!A betegeket többször visszarendelik vagy ugyebár egy szakrendelésre csak a háziorvos utalhatja, ilyenkor mindenhova leteszi a kis pénzikéjét amiért cserébe majd talán a 20. alkalommal kap gyógykezelést.Nembeszélve sokszor olyan ellátásról ahol már nem 300ft hanem 2000ft a vizitdíj.Tulajdonképpen ott tartunk hogy napi szinten jelennek meg új adók az ellátás minősége pedig folyamatossan romlik!A pénz ami eddig éppen elég vól hirtelen semmire nem lett elég mert elfolyt, elfolyt oda ahova nem szánták, vagy simán lehuzták a vécén?
 Mért hiszi valaki azt ha csak a kiadásokat ecseteli akkor játékpályára kerülhet?Nemcsak kiadás létezik hanem bevétel is!Ha az álam nemtudja gazdaságosan müködtetni az egészségügyet ott azoknak az emberek gondolkodásával van baj akik az álamban müködnek.
 Mitől tudna egy cég jobban müködtetni egy ágazatot mint az álam?A sikerorientáltságtól!
És ez nincs meg az álamban?Nincs!Mert tökfejek ülnek ott akiknek fogalmuk nincs hogy az irányítás felelőség és ha a játékkatonát ide toljuk akkor lent is változik valami.Egy kis döntés fent lavinát hozz lent!
Ezek bizony problémák.
Az ilyen problémákat elhiszem hogy nehéz megérteni milliómosként vagy milliárdosként folyamatossan pacsizva az anyagi érdekekkel, de ugy is gondolom hogy mivel felelős döntést ilyen emberek nem tudnak hozni, nincs helyük ott fent!

A bejegyzés trackback címe:

https://flexsnake.blog.hu/api/trackback/id/tr69326290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Maradék- (törölt) 2008.02.05. 20:41:29

Abban gondolom nincs vita, hogy maga a többbiztosítós (vagy több pénztáros) rendszer léte vagy nem léte sokkal komolyabb probléma, mint hogy fizetünk e 300 Ft-ot vagy sem. Ezért fasz az SZDSZ: amikor végre megállapodtak, akkor "nyitott szemmel" címmel elkezdett félig közpénzből kampányolni, hogy milyen jó a vizitdíj. Eltereleték a figyelmet, valami ilyesmi történt.

A 300 Ft-ot, sok esetben nem kell fizetni, és ha sokszor jár valaki rendelőbe, akkor vissza is térítik. Ki van ez találva, csak vannak kiskapuk.

Minden esetre pofátlanság netovábbja, hogy ha mostanában meghal valaki, akkor azt automatikusan az egészségügyi reform áldozatának teintik. Kíváncsi vagyok, milyen lesz 2-3 év múlva a kórházak állapota a mostanihoz képest. És ha jobb lesz? Hát hajrá!

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.06. 17:41:40

Sok esetben kell fizetni és sokszor bizony nem 300at hanem 2000et!
A visszatérítés tudod hogy müködik?20 számla után egyet térítenek vissza de csak akkor ha ugyanarra a rendelőre szól vagyis 20háziorvos, 20 szemészet...És a visszatérítéshez be kell menni aszem talán az önkormányzathoz ott igazolni ...Szóval ki van ez találva hogy ne menjen a pénze után az ember.Nincs kitalálva jól, az így befolyt pénzek soha nem jutnak vissza az egészségügybe.
Ha egy beteg azért hal meg mert a reform miatt nem láthatja el a korház hanem tovább kell küldeni az igenis a reform sara...
Én elhiszem hogy mint balos ezt némi jóindulattal kezeled de én nemtudom úgy.Nekem ha beleköpnek a levesembe nem kostolok bele, hátha finom...

-Maradék- (törölt) 2008.02.06. 19:42:49

Persze, ha valaki azért halt meg régebben, mert egy olyan kórházba került, ahol a műtőben leesik a vakolat, ippen az ő beleibe, akkor az műhiba volt meg kórházperelősdi... A reform (a kórházak bezárása) épp azért van, hogy kevesebb kórház legyen, de azok legyenek faszák. Legyenek rutinos szívsebészek, olyanok, akik mindennap sziveket operálnak, legyenek olyan szemészek, akik igenis igénybe vannak véve. és akkor azok gyógyítani fognak. Azok a kórházak, ahol hat orvso van és mindenki csinál lábamputációt meg agyátültetést azok kevésbé rutinosak, és iszonyatosan el fogják cseszni a műtéteket. Ehhez még hozzájön az hogy leesik a vakolat, és tessék: meg van a tökéletees műhiba per.

Nekem speciel mindegy, hogy hogyan halok meg, egy rossz kórházba, vagy eg ymentőautóba. És ez nem politikai hovatartozás kérdése, a mai "baloldalról" is kifejtettem a véleményemet régebben. Igen, egy rakás szar.

De ha így marad? Jézusom!

Ismerősöm gyerekének balesete volt, és egy fémlemezt kellett a lábába implantálni. Ez "meg is történt", az orvos kibocsájtott egy számlát, hogy 80 ezer forintba került a dolog, a biztosító termsézetesen fizette. Elmentek egy másik orvoshoz, mert a kisember lába fájni kezdett, megröntgenezték, és a fémlemez sehol!!!

Az orvos aki műtötte átverte őket, lehúzott 80 ezer forintot az egészségügyi pénztártól, és erre senki az ég világon nem figyelt fel. Ami a legjobb: a család kapott kártérítést! Ez valami vicc?

És akkor jönnek ilyen Mikola Istvánok hogy mindent visszacsinálnak? Meg hogy jól működött a régi rendszer, és most kefélik szét? Ugyan már, ezt kell használhatóbbá tenni, nem a régit visszahozni. Az öngyilkosság lenne, meg sok leesett vakolat, kámforrá vált platinalemez a térdekben.

Több pénzt az egészségügybe, járulékcsökkentéssel? Kit akarnak ezek bevonni? időseket és gyermekeket? Vagy az ötmillió nagymagyart erdélyből?

-Maradék- (törölt) 2008.02.06. 19:56:00

Vizitdíjtól mentesülnek
# A 18 évnél fiatalabbak
# azok a fiatal felnőttek, akik elmúltak 18 évesek, de nappali alapfokú és középfokú oktatási intézményben tanulnak, és az ellátást az iskola-egészségügy keretében veszik igénybe.
# a hajléktalanok
# tartós orvosi kezelés alatt állók, amennyiben alapbetegségükkel összefüggésben kezelik őket kórházban.
# rosszindulatú daganatos betegek
# vesebetegek
# a veleszületett vérzékenységben szenvedők
# a cukorbetegek
# a szerv és szövetátültetésre várók
# a transzplantáltak
# a HIV és AIDS fertőzöttek
# a súlyos pszichózisban szenvedők

A szolgálatteljesítés során szerzett sérüléseik következtében ellátásra szoruló
# a határőrök
# a rendőrök
# a Magyar Honvédség tényleges állományába tartozók,
# a hivatásos katasztrófavédelem tagjai,
# a vám- és pénzügyőrök,
# a büntetés-végrehajtási szervezet tagjai,
# a hivatásos önkormányzati tűzoltóság tagjai,
# a polgári nemzetbiztonsági szolgálat kötelékéhez tartozók
# az Országos Mentőszolgálat állományában dolgozók.
Mentesülnek továbbá azok is, akik legalább 30 alkalommal adtak vért, és ezt igazolni is tudják
mentes
# A járványügyi, katasztrófaügyi ellátás,
# A népegészségügyi ellátás
# A terhesgondozás
# illetve nem kell a háromszáz forintot megfizetni a tüdőszűrő vizsgálatoknál, amennyiben a szűrés a fertőző betegségek és járványok megelőzése céljából történik.

by: eum.hu

És nem találtam meg azt sem hogy 1 háziorvostól kell származnia a 20 vizitdíj papirosnak. csak legyen meg a nyugta. De tuti lesz aki elhagyja aztán nyávog. Mert fideszes árpádsávos lázadó tűntető mocsadék.

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.07. 10:03:23

Persze az megoldás hogy csak mondjuk a fővárosban legyen szívsebészet, így a vidékiek ellőtását megusztuk, simán meghal mire odaér!Ez nem reform ez szar!
Szinte hetente jártam korházakból korházakba mert valamelyik kolégát mindik kisérni kellett, hol szétcsapták a fejét az egyiknek deszkával, hol eltörték valamiét, láttam mimegy és az nem egészségügy hanem szar.

A vizitdíj visszaigénylése pdfben:
www.nyirtass.hu/text/doc/text21026410101051/vizitdij/Tajekoztato_a_vizitdij_visszaigenylesevel_kapcsolatban.pdf?PHPSESSID=f5f2a05608f7cb

Vizitdíjtól mentesülnek:
aki a kezelés során meghal

a cukorbetegek nem mentesülnek a vizitdíj alól!Van cukorbeteg családtagom talán már csak tudom...
a hajléktalan csak abban az esetben mentesül a vizit díj alól ha:
a területileg illetékes hajléktalanokat fogadó háziorvosnál jár
ha ez a háziorvos utalja be rendelésre máshova
vagy sürgöségi esetben

nemtudom honan másoltad ki a listát de ez kábé olyan mint amiket a kormány hangoztat a törvénybe meg másokat vezet be...

nem mentesül a vizitdíj alul a nem hivatalos szolgálati álományban lévők, a biztonságtechnikai cégek alkalmazottai, akkor sem ha szolgálat ellátása során fokozott veszélynek vannak kitéve...

A vizitdíj igazságtalan, az egészségügy szar!
süti beállítások módosítása