jún
16

flex Pizzája

Címkék: flex konyhája | Szerző: flexsnake | 6:29 pm

 Gyakran sütök vagy főzök valami finomat. Ma megtanítom hogyan készítsünk gyorsan pizzát, olcsón és szinta a semmiből ;)

A hozzávalókat nem pontos mennyiségben írom mert rá kell érezni mikor jó a tészta állaga. Nem kell megijedni tőle, menni fog.

Hozzávalók: friss élesztő,liszt,langyos víz, étolaj,só cukor.

 Az élesztőt elmorzsolom egy tálban, melegvízzel összekeverem, illetve feloldom. Egy kis liszttel és cukorral kavarom amíg egyöntetű nem lesz akkor aztán bele a maradék liszt,só és egy kis olaj. A lényeg az hogy egy cipószerűséget varázsoljunk belőle, ha lágy akkor még több liszt, ha kemény akkor még egy kis víz. Ha megvagyunk vele és már szép gömbölyű labda, ami nem ragad: lefedjük és huzatmentesen pihen kb 15 percet. Ekkor már szépen megkelt, ha a macska megdézsmálta akkor lapos marad. A tésztát kinyújtjuk, de ha vagányak vagyunk kézzel húzzuk és pörgetjük mint az igazi olaszok ;) Ne legyen vékony, minimum 0,7-1cm vastag legyen a széle lehhet vastagabb de akár az egész vastagsága is lehet 2centi, ez símán átsűl ;) A kereket amit készítettünk rakjuk kiolajozott vagy kilisztezett tepsibe vagy pizzatepsibe. Ha olajat rakunk alá az alja ropogós lesz ha lisztet akkor egy poha de mégis kenyérszerű lesz a végreredmény. Bármit rakhatunk rá de vigyázzunk ha túlpakoljuk a tészta nem jön fel!Forró sütöben 10-15perc alatt megsűl. Ha már a széle barnás vagy az alja, átsűlt.

A bejegyzés trackback címe:

https://flexsnake.blog.hu/api/trackback/id/tr521189352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

myno0510 2009.06.23. 12:28:34

Ennivaló akárcsak te!:*
süti beállítások módosítása