feb
25
 Előzmények: írtam a http://momu.hu címen működött zenehallgató és megosztó oldalról.Námely zenét ide be is raktam a blogra.

 Érdekes hogy napi 4-5 mailt kapok ilyen kérdésekkel:
Hogy kell letölteni momu-ról?
Miért nemtudok zenét hallgatni?
Mitörtént az oldalal?
Hol vannak a zenék?

 Semmi közöm az oldalhóz, csupán írtam róla hogy milyen nagyszerű kezdeményezés(volt).
Letölteni a momuról ugyanúgy lehetsges volt mint bármely flash technikát használó oldalról, firefoxba épülő download helper nevű kiterjesztéssek vagy akár direktlinkeléssel, mert a firefox mutatta is honan töltödik be a zene... Itt említeném meg hogy a lefelé irányuló letöltés magán célra nem büntetendő hiszen mikor betöltődik az oldal, a gyorsítótárban egyébként is letöltésre kerül a tartalom hiszen nem egy stream dologról beszélünk...

 A Proart vagyis a szerzői jogokat igencsak felügyelő társaság lecsapott az oldalra, és aki követte a fórumban az eseményeket az el is olvashatta az egyébként sablonlevelet amit az oldalt neve alatt tudó adminnak küldtek.
Röviden: mivel az ilyen módon újraközlése a zenéknek jogdíjas dolog ezért az üzemeltető(oldaltulaj) szüntesse meg a zenékhez való hozzáférést.Ennek eleget is tett ahogyan törvénytisztelő álampolgárhóz méltó.Nem az ő hibája hogy nincs most zene!
Most is azon dolgozik hogy valamilyen fórmában müködhessen tovább az oldal.
A probléma az hogy jelenleg ilyen módú zenehallgatásra nincs megállapított tarifa, ugyanis nem webrádió, hanem választható zeneszámokról van szó.Hátha az illetékesek tudnak egy árat mondani amiért cserébe tovább müködhet az eredeti formályában az oldal.
 A webrádiók, a legkisebbek havi 7ezer forintot fizetnek a jogdíjakra plusz a reklámokból befolyó összegek 2%át, de ez nem alkalmazható a momura mert nem egy folyamatos online zenefolyam...
 
 Szóval jelenleg úgy áll a dolog hogy sehogy.Éppen ezért kérném hogy ne nekem írkálljatok ezügyben hanem keressétek az oldal tulajdonosát a fórumban.Nyilván ő az illetékes én meg nem.

A letöltés,listázás és más álltalam készített kisegítő programokról:
 Sokan vádoltak meg olyannal hogy az oldal bukását akarom aminek némiképpen ellent mond hogy olvasóimnak bemutattam magát az oldalt és üdvözöltem tevékenységét.
Igen, készítettem a hozzáférések megszüntetése után kilistázó programot, le is tudtam tölteni a zenéket saját használatra, mivel azok továbbra is az említett táron bárki számára elérhetőek voltak, akárcsak a google robotjai számára is.
 A programokkal semmilyen törvénybe ütköző dolgot nemcsináltam, semmit nem kerültem meg, nem módósítottam vagy változtattam meg.Mintha csak egy képre nyomsz egy jobb klikket és kép címének mutatása...
 Majd az admin megszüntette ezt a lehetőséget is, pár kiöregedett mami és papi kitalálták hogy mindenért én vagyok a felelős miközben bátran használták a programokat.Ezt a fajta kétszínűséget egyébként is már megszoktam az informatikáról annyit tudo korosztálytól hogy hol kell bekapcsolni a gépet, de talán nem esett jól.
 Az sem hogy mig van egy 8-10 fős nyugdijas partizáncsapat addig nem engedik a fiatalokat a momura, a fórumon törlésre kerülnek a nagyrészt idiótizmustól szenvedő ,,hol a zene,kurva anyátok" szerű beírások, valamint hogy még most sincs kiírva két ,,rendelj kaját" banner megjelenése közé hogy: ,,a proart betett nekünk és nemtudjuk mi lesz".
 Minden tiszteletem az oldal adminjáé és magáé az elgondolásé hogy mi most zenélgetünk, de a fórum elég katasztrófális állapotokat mutat mind technikailag mind moderáció terén.
 Barominehéz topiklapozás, a hozzászólások számozásának hiánya, rossz sortördelések amik még a linkeket is galyravágják, az inputmezők hiányos szűrése szerencsére eddig még egy nagyhal sem nyomta tele adatfolyammal de talán nem kellene arra várni.
 Mi lesz a momuval? Senki nemtudja, illetve sejtem, de az nem túl optimista meglátás.
Mindenesetre addig míg valami történik érdemes lenne legalább a fórumot kicsit rendberakni, az is lehet hogy nem az ,,itt az opjog ha kell" előszűrést kellene alkalmazni a moderátorok kijelőlésénél.És nem a nyugdíjas partizánok most majd mindenki törölve lesz előhírdetett akciójit kellene becsukott szemmel jóváhagyni.Sokan vagyunk, sokfélék, azt is lehetne kérdezni miért csak elenyésző számú ember ír a fórumra?Van persze aki zenét hallgatna fórum meg nemérdekli de legérdekesebb mailból idézve:
,,vénaszonyok sírnak egymásnak hogy kopik a lábújjukról a festék, kinek a faszomnak írjak, még ha volna is véleményem valamiről?"
Na igen, meg ugye az EMO-s topik ahol mindjárt mindenki öngyilkos, karfelvágós, valakit idézve: ,,sátánista" fiataloknak titulálták az emosokat :D Kik? Na megint ugye a nyugdíjas partizánok :D
 Hogy az egyik moderátort idézzem fejből: ,,nem kell nekünk írkálni hogy megint új topikot hoztak létre" közben ő maga csinált egy moderátoroknak jelentő topikot :D
 Mondjuk két leveskavarás között ki is kellene takaritani a topikokat.Meg az ominozus: ,,két gyereke van és nem maradhat éhen a család" beszólás is tetszik :D Ha az én operátoraim arra hivatkoznának hogy azért van romokban a chatem mert éppen nem érnek rá, lecserélném öket :D Az a szerencsétlen nemfogja csak munkaidőben teleanyázni topikokat :D Azis külön élmény volt hogy egyik partizán iwiwes fotoitt nézve vicces kétaláírásokat fedeztem fel majd a fórumon megemlitettem erre kitalálta az egyik vénasszaony hogy én azzal megsértettem az illetőt, az idióta :D A viccoldalak miért nem sértik meg azokat akik olvassák?
Azis tetszett hogy az egyik nyanya a blogomat látva kijelentette biztos valami csengőhangkereskedő vagyok és én tettem tönkre a momut, az ominózus reklámok google hírdetések :D Mondom informatikai idiótizmus felső fok, jobb klikk hiány vagy nemtudom :D
 Tudom hogy azok a nyugdíjas partizánok nem szívlelnek de azért érdemes megnézni azt a két posztot is amikben két ismeretlen mellém áll velük szemben.Bármilyen hihetetlen de nem vagyok sem a momu sem a felhasználó ellensége.Az idiótizmus és a szakértelemnélküliségé viszont nagyon...
LOL előre látom ahogyan lereagálják görcsben rángatózva a fórumon két reumafájás között.
 És kinyalhatja a fenséges Ír seggem akinek nem tetszik!

A bejegyzés trackback címe:

https://flexsnake.blog.hu/api/trackback/id/tr76353592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Maradék- (törölt) 2008.02.25. 21:02:39

Végül is mivel magyarázod a reklámdömpinget? Neked ezért fizetnek? És nekem is fognak? :D

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.02.26. 06:43:31

Nyilván azért van kint ha a googlehirdetésre gondolsz mert valami lóvét várok belőle.Ha arra gondolsz hogy kis reklámot kapott a momu, hát azért kurva vasat nem kapok.Náluk is kint van egy kajarendelős hirdetés, meg egy csengőhangos.Egyébként ugyanezen okosok már azt is mondták hogy a telcsi.hu akinek kint van a hirdetése az nyomhatta fel az oldalt a proartnal, mellesleg a telcsi.hu adminja ugynaz mint a momué, szoval szeretem az ilyen kitalálok egy hülyeséget és vádaskodok dolgokat.

obisanyi 2008.07.05. 10:01:51

A momut nagyon hasznos oldalnak tartottam,,,sajnos csak mult időben beszélhetek róla,kb egy hete egy pornó oldal jön helyette.
www.vipsex.hu:8080/vipsex-site/
na ez az a gyönyörűség,,,,
Tud valaki valamit ?? Mi a fene van most??
Hogyan lehetne újra elérni ezt az értelmes oldalt??

flexsnake · http://flexsnake.blog.hu 2008.07.07. 20:49:11

Hát mivel totál illegál ezért szerintem csak hétvégén ha bejön.
amugy meg deezer.com vagy imeem.com és ezerszer jobb
süti beállítások módosítása